Συχνές Ερωτήσεις

Βρες απάντηση στις απορίες σου

Εγγραφή

Η Εγγραφή γίνεται για να μεγιστοποιήσουμε την ασφάλεια των μαθητών κατά την περιηγησή τους στην ιστοσελίδα. Με τον τρόπο αυτό τα προσωπικά τους δεδομένα δεν είναι ορατά. Επίσης δεν υπάρχει η δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με "άσχετους" παρά μόνο με τους συμμαθητές τους. Όσοι γίνουν μέλη αυτόματα έχουν πρόσβαση σε επιπλέον υλικό αλλά και στα "Μαθήματα". Αν κάποιο μέλος δεν συμεριφερθεί σωστά 'αποβάλλετε".
Η "Εγγραφή" στο site είναι δωρεάν, όπως και οτιδήποτε άλλο υπάρχει εδώ π.χ. σημειώσεις.
Για να γίνεις μέλος της ομάδας μας πρέπει να επισκεφτείς τη σελίδα: Δημιουργία Λογαριασμού. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου.
Αν για οποιοδήποτε λόγο επιθυμείτε να διαγράψετε το λογαριασμό σας μπορείτε πολύ εύκολα να το κάνετε (παρόλο που αυτό θα μας στενοχωρήσει αρκετά). Αρκεί οταν είστε συνδεδεμένοι να βάλετε το ποντίκι σας στην επάνω δεξιά γωνία της ιστοσελίδας, εκεί που βρίσκεται το όνομά σας. Θα ανοίξει ένα menu που σαν τελευταία επιλογή έχει τις "Ρυθμίσεις", μεταξύ άλλων θα βρείτε και το "Διαγραφή Λογαριασμού". Δείτε παράδειγμα.

Μαθήματα

Τα 'Αρθρα" είναι μεμονωμένες δημοσιεύσεις που διαπραγματεύονται μια συγκεκριμένη ενότητα ενός μαθήματος. Τα μαθήματα όμως είναι έτσι δομημένα ώστε να καλύπτουν όλη την ύλη της τάξης στην οποία αναφέρονται. Κάθε "Μάθημα" αποτελείται από "Κεφάλαια" και κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει αρκετές "Ενότητες". Σε αυτές υπάρχει η Θεωρία μαθηματικά διατυπωμένη, η εξήγηση της θεωρίας σε "απλά ελληνικά", λυμένα παραδείγματα και ασκήσεις για βαθύτερη κατανόηση της θεωρίας και ασκήσεις που μπορούν να λυθούν online για εξάσκηση αλλά και για να αξιολογήσουμε αυτά που μάθαμε. Παράλληλα υπάρχει ασύγχρονη επικοινωνία μεταξύ των μαθητών αλλά και ανάμεσα στον καθηγητή και τους μαθητές. Ετσι μπορούν οι μαθητές να ζητήσουν βοληθεια και να λύσουν τις απορίες τους.
Όταν ανοίξεις τη σελίδα του "Μαθήματος" που σε ενδιαφέρει να παρακολουθήσεις π.χ. "Μαθηματικά Β' Γυμνασίου" θα δεις δεξιά ένα κουμπί που λέει "Γίνε Μέλος", κάνοντας κλικ στο κουμπί αυτό γίνεσαι "Μαθητής" του συγκεκριμένου "Μαθήματος". Αν δεν έχεις κάνει ήδη "Εγγραφή" στο site θα σου ζητηθεί πρώτα να εγγραφείς.
Μπορείς να επιλέξεις και να παρακολουθήσεις όσα "Μαθήματα" θέλεις.
Για τα εγγεγραμμένα μέλη, η συμμετοχή στα "Μαθήματα" είναι δωρεάν, όπως και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο site π.χ. σημειώσεις.

Οδηγίες

Το website αυτό έχει "κτιστεί" εξ ολοκλήρου από εμένα. Επειδή όμως εγώ είμαι Μαθηματικός και όχι web developer, σίγουρα θα έχει ατέλειες και τεχνικές αστοχίες. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε κάτι τέτοιο ή θελήσετε να προτείνετε κάτι που θα βελτιώσει την προσπάθειά μας πολυ ευχαρίστως να ακούσουμε τις παρατηρήσεις σας. Παρακαλώ λοιπόν να επικοινωνήσετε μαζί μου: Επικοινωνία
  1. Αν είσαι "Επισκέπτης"
  2. και διαβάζοντας κάποιο άρθρο σου δημιουργηθούν απορίες ή διάβασες το άρθρο για να λύσεις κάποια απορία που είχες αλλά δεν τα κατάφερες, μπορείς να αφήσεις ένα "Σχόλιο" κάτω από το συγκεκριμένο άρθρο. Το σχόλιο αφού εγκριθεί (αυτό γίνεται για να αποφύγουμε τα "ανεπιθύμητα") θα απαντηθεί ακριβώς από κάτω. Το σχόλιο και η απάντηση παρμάνουν κάτω από το άρθρο για να βοηθήσουν και άλλους αναγνώστες.
  3. Αν είσαι "Μέλος"
  4. μπορείς κι εσύ να σχολιάσεις κάτω από ένα άρθρο όπως ακριβώς περιγράψαμε παραπάνω για τους "Επισκέπτες". Έχεις όμως και άλλες επιλογές όπως να σχολιάσεις στο "Τοίχο" της "Ομάδας" στην οποία ανήκεις (π.χ. Ομάδα: Α' Γυμνασίου) ή να δεις τις "Συζητήσεις" κι αν δεν υπάρχει ανάλογο "Θέμα" να ανοίξεις εσύ ένα εκφράζοντας την απορία σου. Με αυτό τον τρόπο παίρνεις απάντηση από τους συμμαθητές σου αλλά και από τον καθηγητή σου. Δημιουργείτε με αυτό τον τρόπο μια "Τράπεζα Αποριών" μέσα από την οποία βρίσκουν βοήθεια όλα τα μέλη.
Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σε ικανοποιεί (στη χειρότερη περίπτωση δηλαδή) στείλε την απορία σου από εδώ: Επικοινωνία
Για να εμφανιστούν μαθηματικά σύμβολα σε ιστοσελίδες πρέπει να έχουν γραφτεί σε συγκεκριμμένη "γλώσσα" (LaTeX), κάτι που είναι αρκετά δύσκολο. Αν θέλετε να προσπαθήσετε ρίξτε μια ματιά εδώ: Πως γραφω μαθηματικά σύμβολα στο site. Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε να γράψετε αυτό που θέλετε εδώ και στη συνέχεια να το αντιγράψετε και να το επικολλήσετε στο σχόλιό σας (οπωσδήποτε ανάμεσα στα σύμβολα $$εδώ επικόλληση$$). Ή να το γράψετε σε ένα χαρτί, να το φωτογραφήσετε και να μου το στείλετε με email. Στη συνέχεια θα αναλάβω εγώ τα υπόλοιπα, φροντίστε μόνο να έχετε γράψει πρώτα ένα σχόλιο για να μπορέσω εγώ να το διορθώσω και να ενσωματώσω τα σύμβολα που απαιτούνται

Προσωπικά Δεδομένα

Όταν περιηγήστε στο website ως επισκέπτης κανένα. Όταν εγγραφείτε ως μέλη ή συμπληρώσετε τη φόρμα να γίνετε συνδρομητής στα ενημερωτικά δελτία απαιτούνται ένα όνομα κι ένα email. Αυτά είναι και τα μοναδικά δεδομένα που κρατά η ιστοσελίδα mathland.gr στη βάση δεδομένων της ώστε να λειτουργήσει σωστά (π.χ. για να μπορείτε να συνδεθείτε). Αυτά παραμένουν μέχρι να διαγραφείτε είτε από μέλος είτε από συνδρομητής. Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ζητήσετε να κάνουμε εξαγωγή του αρχείου με τα προσωπικά σας δεδομένα και να σας το αποστείλουμε. Επίσης μπορείτε να ζητήσετε ανά πάσα στιγμή την διαγραφή τους, τη διαγραφή σας από μέλος αλλά και τη διαγραφή σας από τα ενημερωτικά δελτία.
Από την ιστοσελίδα μας "τρίτοι" όπως Google, Facebook κ.α. σίγουρα συλλέγουν πληροφορίες και για εμάς αλλά και για σας. Είτε για στατιστικούς λόγους (π.χ. επισκεψιμότητα του site, ηλικία, φύλλο και χώρα προέλευσης επισκεπτών) είτε για διαφημιστικούς λόγους (παρακολουθώντας τις επισκέψεις σας σε διάφορα sites δημιουργούν το ¨διαφιμηστικό σας προφίλ" ώστε να σας προβάλουν κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο προσωποποιημένες διαφημίσεις. Για όλα τα παραπάνω (όπως αντιλαμβάνεστε) δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθούν ή να περιοριστούν από το website μας.
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω το μόνο στοιχείο δικό σας που παραμένει στη βάση δεδομένων μας είναι η ηλεκτρονική σας διεύθυνση (όσον αφορά στο ονομά σας δεν είναι και απαραίτητα το αληθινό). Το e-mail σας, το χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα για να σας "ταυτοποιεί" κι εμείς μόνο για να σας ενημερώνουμε. Αφού πρώτα έχουμε την συγκατάθεσή σας γι' αυτό και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε αν το μετανοιώσετε για οποιοδήποτε λόγο να ζητήσετε την διακοπή της ενημέρωσής σας. Σε καμία περίπτωση δεν δίνουμε το e-mail σας σε τρίτους και για κανένα λόγο.
Για να είναι ευκολότερη η πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα μας, χρησιμοποιούνται cookies έτσι την επόμενη φορά που θα ξανάρθετε να είναι αποθηκευμένες οι ρυθμίσεις που έχετε κάνει και να μην χρειαστεί να τις επαναλάβετε. Στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχει ένα banner από το οποίο μπορείτε να αποδεχτείτε ή όχι την χρήση των cookies.

Έχεις και άλλες Ερωτήσεις;