Ποιοι είμαστε

Παναγιώτης Δουληγέρης

Μαθηματικός – Συγγραφέας

Γεννήθηκε στο Περιστέρι και σπούδασε στην Φυσικομαθηματική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τελειώνοντας τις σπουδές του δούλεψε αρκετά χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το 2002 διορίστηκε στη Δημόσια εκπαίδευση. Εργάστηκε σε πολλά σχολεία της Λέρου και του Περιστερίου. Από το 2008 υπηρετεί στο 12ο Γυμνάσιο Περιστερίου. Επίσης υπήρξε μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κατά τη περίοδο 2009 – 2010.

Συνεργάζεται με τον εκδοτικό οίκο “Κέδρος” στον οποίο έχει:

  1. εκδώσει τα σχολικά βοηθήματα:”Μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης Β΄ Λυκείου”,”Τα Μαθηματικά της Α΄ Γυμνασίου σε 25 απλά μαθήματα”
  2. την επιστημονική επιμέλεια σε πλήθος μαθηματικών βιβλίων, όπως:Μαθηματικά Β΄Γυμνασίου, Σ. Ρωμανίδης – Ε. ΓυριχίδουΜαθηματικά για τη Θετική – Τεχνολογική Κατεύθυνση Γ΄ Λυκείου, Π. Μάστακας – Ι. ΓαρατζιώτηςΜαθηματικές Γνώσεις και Δεξιότητες, Θ. ΚαψάληςΜαθηματικά Ε΄Δημοτικού, Θ. Γούπος, Κ. Βρυώνης, Ι. ΖιάραγκαςΜαθηματικά Γ΄ Γυμνασίου, Π. Μάστακας – Ι. Γαρατζιώτης

Τι κάνουμε

Αρχικά η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να υποστηρίξει τους μαθητές μου στο 12ο Γυμνάσιο Περιστερίου να ξεπεράσουν τις τυχόν δυσκολίες που συναντούν στο μάθημα των Μαθηματικών. Να είμαι κοντά τους (έστω “εικονικά”) την ώρα που θα διαβάζουν και θα προσπαθούν να λύσουν ασκήσεις, να κάνουν τις εργασίες τους ή που θα θέλουν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για αυτά που άκουσαν στο Σχολείο. Τα περισσότερα παιδιά φεύγουν από την τάξη όταν τελειώνει το μάθημα των Μαθηματικών έχοντας την εντύπωση ( και την ικανοποίηση) ότι τα έχουν καταλάβει όλα, ότι είναι εύκολα κτλ. Όταν όμως έρθει η ώρα να ασχοληθούν  μόνα τους με τα Μαθηματικά καταλαβαίνουν ότι  τους χρειάζονται αρκετά περισσότερα από αυτά που άκουσαν το πρωί στο Σχολείο τους. Εκείνη την ώρα είναι που χρειάζονται “μια χείρα βοηθείας” για να μην απογοητευτούν και τα παρατήσουν. Εκείνη την ώρα θέλω να είμαι δίπλα τους.

Σιγά σιγά η ιστοσελίδα απέκτεισε πάρα πολλούς αναγνώστες από όλη την Ελλάδα, γιατί προφανώς πολλοί είναι οι μαθητές που βρίσκονται κατά καιρούς σε δύσκολη θέση.  Στον χώρο αυτό μπορύν οι επισκέπτες να βρουν:

  • Θέματα θεωρίας.
  • Υποδείξεις και tips για το πως μπορούμε να λύνουμε τις ασκήσεις μας.
  • Λυμένες ασκήσεις και παραδείγματα.
  • Online ασκήσεις για να αξιολογήσουν τις γνώσεις τους.
  • Μία online εγκυκλοπαίδεια Μαθηματικών (που γράφουμε με τους μαθητές).
  • Μια Εκπαιδευτική Βιντεοθήκη όπου υπάρχουν κυρίως βιντεομαθήματα.
  • Ένα forum (χώρος συζήτησης) για να συζητάμε και να λύνουμε τις απορίες μας. Στο forum υπάρχει ακόμη εκπαιδευτικό υλικό για όλα τα μαθήματα, εξωσχολικά βιβλία, σχολικά βοηθήματα, πλήθος αρχείων που μπορούν να κατεβάσουν με ασκήσεις λυμένες και άλυτες, φύλλα εργασίας, σχέδια μαθήματος, θεωρία, παρουσιάσεις powerpoint, εκπαιδευτικό software, ταινίες για εκπαιδευτική χρήση κ.α..
  • Μια σειρά Μαθημάτων για κάθε τάξη στην οποία παρουσιάζονται τα μαθήματα της συγκεκριμμένης τάξης με την δομή που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας. Έτσι οι μαθητές της τάξης έχουν πρόσβαση καθημερινά στο ¨μάθημα της ημέρας” , στα απαραίτητα της θεωρίας, σε online quizzes, σε φύλλα εργασίας και γενικά σε οτιδήποτε άλλο κρίνω ότι θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα την ύλη.

Με την ιστοσελίδα αλληλεπιδρούν πάρα πολλοί επισκέπτες σε καθημερινή βάση. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, η πλειοψηφία αυτών είναι άτομα νεαρής ηλικίας και για το λόγο αυτό αισθάνομαι υποχρεωμένος να φροντίσω να περιηγούνται σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Για το λόγο αυτό σε πολλές από τις σελίδες αυτού του ιστοχώρου έχω περιορίσει την πρόσβαση στους “Επισκέπτες”. Πλήρη πρόσβαση έχουν μόνο τα “Μέλη”. Αυτό δεν αποκλείει κανέναν από το να επισκέπτετε τη ιστοσελίδα, αλλά άν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο θα πρέπει να γίνετε “Μέλη” της ομάδας μας. Επιτρέπονται μαθητές, επιτρέπονται γονείς που θέλουν να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους στα Μαθηματικά κι επίσης επιτρέπεται να γίνει μέλος οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για τα Μαθηματικά. Για να  εγγραφείτε ως μέλη το μόνο που δηλώνετε είναι το email σας, ένα όνομα χρήστη, ένα κωδικό της επιλογής σας και το τηλέφωνό σας (email, τηλέφωνο και κωδικός δεν είναι ορατά στους άλλους χρήστες). Μπορείτε να διαβάσετε εδώ την Πολιτική Απορρήτου της ιστοσελίδα μας και αν συμφωνείτε με αυτά έχετε τη δυνατότητα να “δημιουργήσετε ένα Λογαριασμό”. Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις όλα στην ιστοσελίδα είναι δωρεάν. Αν θέλετε διαβάστε και την ενότητα “Συχνές Ερωτήσεις” και για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή παρατήρηση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.

Ευχαριστώ για την κατανόηση,

Παναγιώτης Δουληγέρης

“Η μάθηση είναι κάτι περισσότερο από το να αποστηθίζεις δεδομένα, είναι να φτάνεις στην κατανόηση.”

William Arthur Ward,